بخش آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي استان تهران، آخرين اخبار بازار مسكن و قيمت زمين، خانه و اجاره در شهر تهران را اعلام كرد.
بر اساس مستنداتي كه درباره آخرين اخبار بازار مسكن از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي استان تهران، ارائه شده است؛ ميانگين قيمت فروش يك متر مربع زمين يا زمين ساختمان مسكوني كلنگي معامله شده در بهار امسال و در شهر تهران حدود ۱۶ ميليون و ۹۵۰ هزار تومان بوده است كه در مقايسه با فصل گذشته، ۱۶.۶ درصد افزايش داشته است.
به گزارش مجله دلتا، آخرين آمار اعلام شده سازمان مديريت و برنامه ريزي استان تهران حاكي است؛ منطقه 3پايتخت با برآورد تقريبي ۳۴ ميليون تومان براي يك متر مربع زمين، بيشترين قيمت را در ميان ساير مناطق به خود اختصاص داده است. كمترين قيمت زمين نيز مربوط به منطقه ۲۰ شهر تهران و با قيمت يك متر مربع چهار ميليون و ۸۰۰ هزار تومان بوده است. در بهار 98، منطقه يك و منطقه ۱۶ به ترتيب بيشترين و كمترين تغيير قيمت زمين در مقايسه با فصل بهار سال گذشته را تجربه كردهاند.
در ادامه اين گزارش آمده است؛ ميانگين قيمت فروش يك متر مربع زير بناي مسكوني معامله شده در بهار امسال حدود ۱۳.۱ ميليون تومان بوده است كه نشان از افزايش ۲۲.۷ و ۱۰۹.۶ درصدي در مقايسه با فصل گذشته و فصل مشابه در سال 97 دارد.
بيشترين و كمترين قيمت فروش يك متر مربع واحد مسكوني در شهر تهران به ترتيب به منطقه يك با ۲۷.۸ ميليون تومان و منطقه 18 با ۵.۸ ميليون تومان تعلق دارد.
آخرين اخبار بازار مسكن در شهر تهران نشان ميدهد: ميانگين مبلغ اجاره ماهانه به علاوه سه درصد وديعه پرداختي براي اجاره يك متر مربع زير بناي مسكوني در بهار امسال به حدود ۴۰ ميليون تومان رسيده است كه، ۱۷.۴ درصد بيشتر از فصل گذشته و ۳۵ درصد بيش از بهار ۹۷ بوده است.
ركورد داران بيشترين و كمترين مبلغ اجاره نيز مناطق يك و ۲۰ شهر تهران، به ترتيب با ۶۹.۵ و ۱۸.۶ ميليون تومان بودهاند.
همچنين بخوانيد:
بازار مسكن ؛ خداحافظ قيمت هاي نجومي
بازار راكد ؛ كاهش قيمت مسكن ادامه دارد
برچسب:
خبر,گزارش,مسكن,مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۲ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۱۰:۴۱:۰۷ توسط:مجله دلتا موضوع:
بازار معاملات خريد و فروش مسكن در تهران از ناحيه متقاضيان طبقه متوسط دچار چرخش متراژي و قيمتي شده است.
پيشتر مركز آمار ايران در گزارشي درباره تغيير قيمت معاملات خريد و فروش مسكن در تهران ، ميانگين قيمت فروش يك متر مربع زيربناي مسكوني معامله شده در بنگاههاي معاملات ملكي را ۱۲ ميليون و ۷۲۰ هزار تومان اعلام كرده بود، اما آمار رسمي منتشر شده از سوي بانك مركزي نشان ميدهد، بيشترين تعداد معاملات در دامنه قيمتي پايينتري انجام شده است.
به گزارش مجله دلتا هرچند ميانگين قيمت فروش هر متر مربع آپارتمان حدود 13 ميليون تومان اعلام شده، اما برآوردها از خريد و فروش مسكن در تهران دامنه قيمتي پايينتري را نشان ميدهد. آخرين وضعيت بازار مسكن در ماه نخست پاييز 98 ميگويد؛ بيشترين معاملات خريد و فروش مسكن در بازه قيمتي ۷ ميليون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۹ميليون تومان منعقد شده است و اين واحدها بيشترين سهم در ميان واحدهاي مسكوني با قيمتهاي مختلف معامله شده را به خود اختصاص دادهاند. واحدهاي مسكوني در دامنه قيمتي ۶ ميليون تا ۷ ميليون و ۵۰۰ هزار تومان و آپارتمانهاي ۹ ميليون تا ۱۰ ميليون و ۵۰۰ هزار تومان به ازاي هر متر مربع نيز به ترتيب با اختصاص سهم ۱۱ درصد و ۴/ ۱۰ درصد در رتبههاي بعدي بيشترين معاملات قرار گرفتهاند.
براساس دادههاي دريافت شده از وضعيت معاملات ثبت شده در بنگاههاي املاك شهر تهران طي مهرماه، توزيع حجم معاملات در اين ماه به گونهاي بوده است كه ۳/ ۵۸ درصد واحدهاي مسكوني با قيمتي كمتر از متوسط قيمت هر متر مربع واحد مسكوني شهر تهران معامله شدهاند. در اين ميان بررسي ميداني از وضعيت آگهيهاي عرضه شده به بنگاههاي املاك گوياي آن است كه تمايل خريداران فعلي حاضر در بازار به گروهي از آپارتمانهاي مسكوني است كه به قيمت واقعي نزديكتر باشند. مشاوران املاك در مناطق مختلف شهر تهران عنوان ميكنند اكنون عمده خريداران موجود در بازار مصرفي هستند و به دليل كاهش توان خريد مسكن، تمايل اين گروه از خريداران به واحدهاي مسكوني 50 تا 70 متر است.
همچنين بخوانيد:
چرا اجاره سوييت ساعتي مشتري دارد؟
تحويل مسكن مهر تهران تا سال 99
برچسب:
خبر,گزارش,مسكن,مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۴:۳۰:۴۲ توسط:مجله دلتا موضوع:
بعد از دو افت ماهانه متوالي قيمت مسكن، ثبات بازارهاي موازي و سياستهاي انبساطي دولت و بانك مسكن موجب افزايش معاملات در مهرماه 98 شده است.

افزون بر نبود توازن ميان عرضه و تقاضا، بازارهاي رقيب يا موازي بازار مسكن مانند طلا و ارز در دو سال گذشته، تاثير بسياري بر جهش قيمت مسكن داشتهاند. كارشناسان اين حوزه بر اين باور هستند كه با ادامهدار بودن ثبات بازارهاي موازي نميتوان از آينده بازار مسكن انتظار تحول جدي و افزايش معاملات مسكن را داشت.
به گزارش مجله دلتا با توجه به نقش مهم بازار مسكن در اقتصاد كشور، اين بازار هميشه كانون توجه سياست گذاران بـوده اسـت، اما به دليل تغييرات انتظاري بسيار شديد، تأثير سياست هاي پولي و مالي بر قيمت مسكن، تقاضـا و سـرمايه گـذاري در ايـن بخـش؛ كمرنـگ شده است. همچنين به دليل نبود تعادل بين عرضه و تقاضا اين بازار به ندرت آرامش را تجربه كرده است.
فعالان بخش مسكن ميگويند؛ عدم شناسايي و كنترل متغير هاي تاثير گذار بر قيمت مسكن، شرايط ركودي را مستمر خواهد كرد. تحركات نسبي و جزيي نيز مانند آنچه در مهر ماه امسال اتفاق افتاد در سطحي نيست كه بتواند به ايجاد رونق در بخش مسكن كمك كند،كما اينكه اين تحركات در مقايسه با ماه مشابه در سال گذشته هم كاهش قابل توجهي داشته است.
افزايش نرخ ارز به كاهش ارزش پول ملي و در سطح كلان به افت بخش اقتصاد دامن زده است. با ۳.۵ برابر شدن نرخ ارز نميتوان انتظار زيادي در كاهش قيمت مسكن داشت، اما اگر همين ثبات در بازار هاي موازي از جمله بازار ارز باقي بماند مي توان انتظار داشت كه توان خريد متقاضيان مسكن به تدريج در بازه سه تا چهار ساله افزايش يابد.
به عبارت ديگر با ثبات قيمت مسكن و نرخ تورم و ثبات قيمت اسمي و كاهش قيمت واقعي مسكن ميتوان اميدوار بود كه با افزايش سطح درآمد عمومي، در سال هاي آينده بازار مسكن شاهد افزايش معاملات و تحرك تدريجي باشد.
همچنين بخوانيد:
تمايل موجران ؛ رهن كامل نه ؛ فقط اجاره!
تحرك نسبي دربازار مسكن پايتخت
برچسب:
خبر,گزارش,مسكن,مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۴:۱۵:۳۹ توسط:مجله دلتا موضوع:
روند كاهش قيمت مسكن در ماههاي شهريور و مهر 98 با مقاومت سازندگان در برابر تورم منفي ملك روبرو شده است.
مقاومت سازندگان و مالكان واحدهاي نوساز كليدنخورده به حدي است كه قيمت آپارتمان نوساز در تهران تا پايان تابستان امسال تفاوتي با قيمت بهاري مسكن نداشته است. سازندگاني هم كه براي جلوگيري از ضرر بيشتر به پيش فروش واحد هاي خود اقدام كردهاند، آپارتمانهاي پيش فروش شده را به قيمت آپارتمان نوساز آماده عرضه به فروش ميرسانند.
به گزارش مجله دلتا آپارتمان هاي نوساز در تهران به علل مختلف، سه گانه رفتاري در فروش پيدا كردهاند و اين موضوع باعث شده تا قيمت هاي متمايز و متفاوتي در بازار املاك نوساز پيدا شود.
دسته نخست، مالكان منازل نوسازي هستند كه در واگذاري ملك خود به منظور تامين نقدينگي براي خريدهاي ذخيرهاي به ويژه مصالح ساختماني براي ساخت و سازهاي بعدي خود، نسبت به كاهش قيمت انعطاف نشان دادهاند. شواهد نشان ميدهد اين مالكان تا 10 درصد قيمت پيشنهادي را نسبت به نيمه ابتدايي سال پايين آوردهاند. دسته اول در مجموع در زمره پوللازمها طبقهبندي ميشوند و انگشت شمارند. كساني كه درحال اخذ پروانه هستند، كساني كه پروژه مشاركتي دارند و كساني كه به هر شكل ناگزير به ايفاي تعهد خود به شريك ملكي و ساختماني هستند عمده اين مالكان را تشكيل ميدهند.
دسته دوم سازندگاني هستند كه آپارتمان هاي خود را همچنان به بهاي پيشنهادي گزاف عرضه كردهاند و به مقاومت در برابر كاهش قيمت ادامه ميدهند.
اما دسته سوم سازندگاني هستند كه انتظار تورمي دارند و تا زمان موعود جهش دوباره قيمتها، در واحد هاي خود را به روي متقاضيان مسكن قفل كردهاند و حتي با قيمت هاي پيشنهادي بالا هم اجازه بازديد به متقاضيان را نميدهند. واسطهها ميگويند تعداد اين سازنده ها از دو دسته ديگر بيشتر است. به اعتقاد واسطه ها، اگرچه هنوز تعداد نوساز هاي زير قيمت زياد نيست، اما پيشبيني ميشود اگر اين وضعيت ركودي ادامه پيدا كند بر تعداد سازندگاني كه قيمت فروش خود را كاهش ميدهند، افزوده خواهد شد.
همچنين بخوانيد:
كناره گيري بساز بفروش ها از معامله املاك كلنگي
خانه هاي بزرگ متراژ به دنبال مشتري
برچسب:
خبر,گزارش,مسكن,مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۴۹:۵۱ توسط:مجله دلتا موضوع:
بازار معاملات در شهريور و مهرماه 98 شاهد تورم منفي ملك بوده است. در اين شرايط، سازندگان معمولا اقدام به پيشفروش املاك خود ميكنند، اما شواهد نشان ميدهد عرضه اين واحد ها افت محسوسي در پاييز امسال داشته است.
تامين نقدينگي و جلوگيري از اثر كاهش قيمت مسكن بر قيمت واحد هاي مسكوني از جمله دلايلي است كه مالكان و سازندگان به پيش فروش آپارتمان هاي خود اقدام ميكنند.
به گزارش مجله دلتا در فصل تابستان، زمزمههاي كاهش قيمت مسكن و نرمش بعضي از فروشندگان در برخي نواحي پايتخت موجب عرضه واحد ها به صورت پيش فروش شد، اما برآورد ها از بازار مسكن در پاييز نشان ميدهد كه از تعداد آگهي هاي پيش فروش كاسته شده است. حتي ثبات نسبي قيمت ها نيز سازندگان را به خريد زمين براي ساخت و ساز مجاب نكرده است.
واسطههاي ملكي ميگويند، قيمت واحد هاي پيش فروش نيز در بازار تغيير كرده است. از آنجا كه قيمت واحد پيش فروش شده ۱۰ تا ۱۵ درصد كمتر از نوساز اعلام ميشود در نتيجه، ميزان افت قيمت واحد هاي پيش فروش در مناطق مصرفي در بازار پاييزي كمتر از افت قيمت واحد هاي نوساز و تقريبا نصف آنها (۵ تا ۷ درصد) است.
علل كاهش عرضه پيش فروش آپارتمان
كاهش عرضه چنين آپارتمان هايي دلايل ديگري نيز دارد. هماكنون گروهي از سازندگان ساختمان قابل پيش فروش ندارند. ركود سه ساله ساخت و ساز نيز سبب شده است تا از تعداد آپارتمان هاي در حال ساخت كاسته شود. اثر اين اتفاق به شكل كاهش آگهي پيش فروش در بازار ملك مشهود است.
نحوه قيمت گذاري اين آگهي ها نيز از علل ديگر كمبود چنين واحد هايي در بازار مسكن است. واسطه ها ميگويند در مناطق مصرفي، معدود واحد هاي پيش فروش هنوز وجود دارد كه اغلب آن ها مربوط به واحد هايي است كه در دو يا سه ماه آينده تحويل داده مي شوند و به همين دليل به قيمت آپارتمان كليد نخورده آماده فروخته ميشوند.
با اينكه شرايط پرداخت واحدهاي پيشفروش آسان تر از شرايط پرداخت آپارتمان هاي نوساز است و پرداخت طي چند مرحله انجام ميشود، اما واسطهها آنها را نه به عنوان پيش فروش، بلكه به عنوان “آپارتمان نوساز در آستانه تكميل” معرفي ميكنند.
همچنين بخوانيد:
بازار مسكن ؛ خداحافظ قيمت هاي نجومي
بازار راكد ؛ كاهش قيمت مسكن ادامه دارد
رشد جمعيت در گرو كاهش قيمت مسكن
برچسب:
خبر,گزارش,مسكن,مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۳۳:۵۲ توسط:مجله دلتا موضوع:
تلاشها براي نظارت بر بي ساماني معاملات مسكن مهر در حالي ادامه دارد كه وزارت راه و شهرسازي اعلام كرده است فضاي نظارت بر معاملات در آيندهاي نزديك مهيا ميشود.
با اينكه پيش از اين ها از سوي اتحاديه مشاوران املاك اعلام شده بود كه هرگونه
خريد و فروش مسكن مهر در شهرهاي جديد فقط با مجوز شركت عمران اين شهرها امكانپذير است، اما هنوز شاهد برخي سوءاستفاده ها از طرف واسطه ها هستيم.
وزارت راه و شهرسازي ميگويد
شفافيت در انعقاد قراردادها و نقل و انتقال واحدهاي مسكوني مسكن مهر، از هرگونه سوداگري واسطهها جلوگيري خواهد كرد.
به گزارش مجله دلتا در سالهاي گذشته بازار واحدهاي مسكوني مسكن مهر شاهد شكلگيري معاملات از سوي واسطه ها بوده است. به اين معني كه عمده مالكان اوليه مسكن مهر اقدام به فروش واحدهاي مسكوني خود به واسطه ها كردهاند. از اينرو طي چند سال گذشته، عمده خريداراني كه اقدام به خريد اين واحد ها كردهاند، ملك خود را از فروشنده اوليه نخريدهاند و طرف معامله آن ها واسطه ها بودهاند. همه اين ها در شرايطي اتفاق ميافتد كه برخي واحدهاي مسكن مهر داراي سند مالكيت قطعي نيستند و بعضا مشكلات حقوقي در خريد و فروش آن ها به وجود ميآيد.
از آنجا كه در بازار معاملات مسكن مهر در شهرهاي جديد، واسطه ها در معامله واحدهاي مسكوني، تعهد و پايبندي لازم را نداشته و اقدام به فروش آن ها به غير واجدين كردهاند، برخي از واحد هاي مسكوني با حكم مرجع قضايي توقيف شدهاند. مسئولان وزارت راه و شهرسازي بنا دارند تا ضلع سومي را در معاملات مسكن مهر وارد كنند تا از اين طريق يك ناظر اصلي بر فرآيند معامله نظارت داشته باشد.
آنطور كه مقامات وزارت راه و شهرسازي اعلام كردهاند، اين اقدام به منظور ايجاد يك فضاي شفاف بين فروشنده و خريدار، ارائه اطلاعات واقعي به مالك واحد مسكوني و همچنين جلوگيري از ايجاد پرونده هاي حقوقي انجام خواهد شد. به اين صورت كه در فرآيند خريد و فروش واحدهاي مسكوني با نظارت مجموعه شركت عمران، مالك به حقوق واقعي خود دست پيدا كرده و خريدار نيز واحدي را خريداري ميكند كه مشكلات حقوقي نداشته باشد.
همچنين بخوانيد:
مهلت دو ماهه به مالكان مسكن مهر پرديس
تكميل مسكن مهر؛ اولويت دوم دولت
برچسب:
خبر,گزارش,مسكن,مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۱۰:۳۵ توسط:مجله دلتا موضوع:
به طور معمول بازار معاملات در نيمه بهمن ماه هر سال و پيش از آنكه تورم معمول سالانه، دوباره بر قيمت مسكن تاثير بگذارد تكان ميخورد.
ركود بازار مسكن پيش از اين نيز در سه دهه گذشته در كشور تجربه شده است، با اين تفاوت كه اكنون كارشناسان ميگويند؛ حتي با حركت بازار انتظار نداشته باشيد قيمتها بيش از 20 درصد كاهش پيدا كند.
به گزارش مجله دلتا بازار مسكن در نيمه دوم زمستان وارد فاز معاملاتي ميشود و تعداد قراردادها افزايش مييابد؛ اما به گفته كارشناسان اين در شرايطي است كه بازار ارز ثبات خود را حفظ كند.
حسن محتشم، عضو هيات مديره انجمن انبوه سازان استان تهران درباره مدت زمان دوره ركود ميگويد: در شرايط ركود مسكن، فروشندگاني كه نياز به نقدينگي دارند، قيمت را مقداري پايين مي آورند. اين افت نسبي قيمت حداقل تا زماني كه ركود ادامه داشته باشد يعني نيمه دوم بهمن ماه، ادامه پيدا مي كند.
براساس گزارشهاي ميداني تعداد معاملات مسكن در شمال شهر بسيار ناچيز است. در مناطق يك و سه پايتخت، افزايش قيمت و بالا بودن متراژ، معاملات را به كمترين حد رسانده است؛ چرا كه توان خريد مردم هم اكنون كفاف هزينه براي تامين مسكن در مناطق شمالي تهران را نميدهد. در مناطق جنوبي و مركزي نيز به دليل وجود واحدهاي كوچكمتراژ، تقاضا نسبت به مناطق يك و سه بيشتر است، اما بحث توان خريد باز هم تاثير خود را بر ميزان معاملات اين مناطق گذاشته است.
تاثير طرح ملي مسكن و توليد و عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسكوني نيز كه از سوي وزارت راه و شهرسازي ارائه شده است در مدت زمان طولاني كارايي خود را از دست ميدهد؛ چراكه پيشروي و افزايش تقاضا در آن محاسبه نشده است. محتشم اظهار ميكند: به ازاي هر ازدواج و طلاق، يك تقاضا در بازار مسكن شكل ميگيرد و دولت ها هرگز نتوانسته اند متناسب با تقاضاي كنوني، مسكن بسازند.
بخش خصوصي نيز بيتوجه به نياز بازار و فقط به قصد سرمايهگذاري و كسب درآمد در ركود بازار مسكن به ساخت مراكز تجاري و فروشگاه ها اقدام ميكند؛ به طوري كه اكنون پايتخت با انباشت واحدهاي تجاري مواجه شده است.
اين كارشناس مسكن با اشاره به اوضاع ساخت و ساز در بخش خصوصي ادامه ميدهد: املاك تجاري تقريبا به اشباع رسيده اما هنوز برخي مشغول به ساخت املاك تجاري هستند. اين در حالي است كه اين روزها معمولا در تمام دنيا خريد و فروش اجناس اينترنتي انجام ميشود و حضور مردم در مراكز خريد كم رنگ شده است .
همچنين بخوانيد:
چرا اجاره سوييت ساعتي مشتري دارد؟
تحويل مسكن مهر تهران تا سال 99
برچسب:
خبر,گزارش,مسكن,مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۲:۱۱:۲۰ توسط:مجله دلتا موضوع:
مسكن بهعنوان يك كالاي بزرگ در حالي هنوز تكليف بسياري را با سرمايهاي يا مصرفي بودن خود مشخص نكرده است كه قيمت زمين، خلاهاي قانوني، ضعف بازار رهن و ... به مشكلات آن دامن ميزند.
سرازير شدن سرمايهها به سمت بازار زمين، توازن بازارها را به نفع زمين تغيير داده و باعث شده سرمايهها در بخش زمين انباشت و بلوكه شود. اين پديده، در حالي كه زمينه از دست رفتن فرصتهاي سرمايهگذاري در بخشهاي مولد و اشتغالزاي اقتصاد كشور را فراهم كرده، به وجود آوردنده مشكلات مسكن نيز بوده است.
به گزارش مجله دلتا حسين عبده تبريزي، اقتصاددان؛ در اين رابطه به تازگي در تحليلي اظهار داشته است: متوسط سهم زمين از قيمت مسكن در ايران در مقايسه با ديگر كشورها بسيار بالاست. سهم زمين از قيمت مسكن در نقاط متراكم شهري، حدود ۶۰ درصد است. در مورد مسكن لوكس اين سهم حتي به ۸۰ درصد هم ميرسد. وي ادامه داد: كمبود عرضه زمين شهري در تراكم بسيار بالاي كلانشهرهاي كشور بهويژه در تهران مشهود است و اين شهر در ميان ۱۰۰ شهر اول پرجمعيت دنيا رتبه دوازدهم را دارا است. حضور توسعهگران موجب شده است تا عرضه زمين شهري به هيچ عنوان پاسخگو تقاضاي فزاينده آن نباشد.
به گفته وي، در نيمه ابتدايي سال ۲۰۱۷ رتبه مسكن ايران در بين ۹۵ كشور جهان از نظر نسبت قيمت يك خانه ميانقيمت به درآمد در دسترس يك خانواده با دريافتي متوسط، ۶۷ و از نظر ميزان استطاعت مالي يك خانواده واقع در دهكهاي مياني درآمد براي بازپرداخت وام رهني يك خانه ميانقيمت، ۹۰ است. اين ارقام نشان ميدهد كه ايران در فاصله دوري از وضعيت مطلوب بازار مسكن قرار دارد.
اين اقتصاددان، ريشه نابهساماني مسكن در ايران را گراني، ناهمگني و كندي واكنش عرضه به تحولات تقاضا ارزيابي كرد و اصليترين مشكلات مسكن را قيمت زمين و سوداگري، ضعف قوانين، ضعف بازار رهن و حجم بالاي مسكن نامناسب اعلام دانست.
عبده تبريزي گفت: لازم است سياستگذار و متولي بخش مسكن در دولت، زاويه ديد خود را از سنتي و در عين حال نادرست تغيير دهد و به جاي آنكه در نقش بخش خصوصي سرگرم خانهسازي شود، شرايط ورود بخش خصوصي به اين بازار را تسهيل كند.
همچنين بخوانيد:
تمايل موجران ؛ رهن كامل نه ؛ فقط اجاره!
تحرك نسبي دربازار مسكن پايتخت
برچسب:
خبر گزارش مسكن،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۴:۰۱:۱۸ توسط:مجله دلتا موضوع:
در سالهاي گذشته دو منطقه چهار و پنج در غرب و شرق تهران ركورد دار معاملات بودهاند و بيش از ۱۰ درصد از كل معاملات بازار مسكن تهران را به خود اختصاص دادهاند.
برآوردهاي ميداني از دو منطقه چهار و پنج بهعنوان پرمعاملهترين مناطق بازار مسكن در تهران نشان ميدهد كه عمده آپارتمانهاي مبادله شده در اين مناطق، در زمره واحدهاي مسكوني با سن بناي بيش از 15 سال بودهاند. دلايل اين اتفاق از زواياي مختلفي قابل بررسي است كه مجله دلتا به آن پرداخته است.
به گزارش مجله دلتا عرضه آپارتمانهاي با سن بناي بيش از ۱۵ سال به شكل محسوسي در بازار مسكن پايتخت افزايش يافته است. فعالان بازار مسكن يك دليل چنين اتفاقي را تسهيل شرايط پرداخت وام اوراق خريد چنين املاكي عنوان كردهاند و ميگويند با تغيير شرط سني بنا در بهكارگيري اين وام از ۲۰ به ۲۵ سال اكنون پاي اين واحدها به فضاي معاملات باز شده است. با احتساب سن از تاريخ صدور پروانه، املاك 17 و 18 ساله نيز مشمول وام اوراق ميشوند كه در گذشته بر اساس ضوابط بانك عامل بخش مسكن در دايره دريافت تهسيلات قرار نداشتهاند.
رونق بازار مسكن در آذرماه سال 96 با افزايش ۵۰ درصدي تعداد معاملات مسكن در شهر تهران اتفاق افتاد و قيمتها با رشد پايين ۱۵ درصدي جهش يافتند. هم اكنون شرايط معكوس شده است و با وجود افت شديد خريد و فروش، واسطهها عرضه آپارتمانهاي قديمي ساز را نشات گرفته از روند طبيعي بازار ركودي ميدانند كه دوره آن از زمان ثبات قيمتها آغاز ميشود. آنها معتقدند بهترين زمان عرضه املاك نوساز در حالت عادي و در شرايطي كه مالكان پوللازم نباشند، شرايط رونق بازار مسكن است؛ در حالي كه عرضه املاك قديميساز و چند سال ساخت در هر دو دوره رونق و ركود همواره وجود داشته است و اتفاقا مالكان اين گروه از املاك اميدوار هستند در نبود آپارتمانهاي نوساز و تازهساز در بازار مسكن در تهران، راحتتر بتوانند املاك قديمي خود را احتمالا با امكاناتي كمتر و زير قيمت به متقاضيان حاضر در معاملات به فروش برسانند.
همچنين بخوانيد:
بازار مسكن ؛ خداحافظ قيمت هاي نجومي
بازار راكد ؛ كاهش قيمت مسكن ادامه دارد
رشد جمعيت در گرو كاهش قيمت مسكن
برچسب:
خبر گزارش مسكن مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۵۰:۱۳ توسط:مجله دلتا موضوع:
تعداد معاملات آپارتمانهاي مسكوني شهر تهران در مهرماه سال ۹۸ نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۳.۷ درصد كاهش يافت، اما نسبت به شهريور ماه ۲۲ درصد رشد داشته است.
بررسي توزيع تعداد واحدهاي مسكوني معامله شده در بازار مسكن پايتخت به تفكيك عمر بنا در مهرماه سال جاري نشان ميدهد كه از سه هزار و 401 واحد مسكوني معامله شده، واحدهاي تا ۵ سال ساخت با ۴۱.۹ درصد بيشترين سهم را به خود اختصاص دادهاند. اين ميزان در مقايسه با مهرماه سال قبل حدود ۲.۶ واحد درصد كاهش يافته و در مقابل به سهم واحدهاي با قدمت ۶ تا ۱۰ سال و بيش از ۱۵ سال افزوده شده است.
به گزارش مجله دلتا براساس گزارش جديد بانك مركزي از تحولات بازار مسكن، توزيع تعداد معاملات انجام شده در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۵.۱ درصدي از كل معاملات، بيشترين تعداد قراردادهاي مبايعه نامه را به خود اختصاص داده است. همچنين مناطق ۲ و ۴ به ترتيب با سهمهاي ۹.۱ و ۷.۹ درصدي در رتبههاي بعدي قرار گرفتهاند.
در مجموع ۷۰.۸ درصد از كل تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران در مهر ماه سال جاري مربوط به ۱۰ منطقه شهر (به ترتيب بيشترين فراواني شامل مناطق ۵ ،۲ ،۴ ،۱۰ ،۷ ،۱۵ ،۱ ،۱۴ ،۸ و ۶ ) بوده و ۱۲ منطقه باقي مانده ۲۹.۲ درصد از كل تعداد معاملات را به خود اختصاص دادهاند.
تحولات ۷ ماهه بازار مسكن پايتخت
در هفتماهه سال ۱۳۹۸ بازار مسكن پايتخت شاهد ۳۵.۸ هزار معامله آپارتمانهاي مسكوني شهر بوده استكه در مقايسه با مدت مشابه سال پيش از آن، ۵۷.۵ درصد كاهش نشان ميدهد. در اين مدت متوسط قيمت يك متر مربع بناي واحد مسكوني معامله شده از طريق بنگاههاي معاملات ملكي در شهر تهران ۱۲ ميليون و ۷۱۰ هزار تومان بوده است كه نسبت به دوره مشابه سال قبل ۸۱.۳ درصد افزايش نشان ميدهد. بررسي شاخص كرايه مسكن اجاري در شهر تهران و در كل مناطق شهري در مهرماه سال جاري مويد رشد به ترتيب معادل ۳۴.۸ و ۳۳.۲ درصدي نسبت به ماه مشابه سال قبل است.
همچنين بخوانيد:
تمايل موجران ؛ رهن كامل نه ؛ فقط اجاره!
تحرك نسبي دربازار مسكن پايتخت
برچسب:
خبر گزارش مسكن مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۳:۴۱:۱۱ توسط:مجله دلتا موضوع: